Poziv za prostovoljca: Pomoč pri izvedbi delavnic za otroke slovenskih korenin z Reke in okolice

Društvo za razvoj civilne družbe „EU korak“ z Reke (Hrvaška) je slovenska zamejska organizacija, ustanovljena na pobudo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, z namenom podpore slovenskim organizacijam in slovenski skupnosti na Hrvaškem.

Društvo letos prvič organizira 5-dnevne poletne športno – kreativne delavnice za otroke od 5 do 12 let, potomcev Slovencev na Reki in okolici. Delavnice bodo različnih tematik, vsaka delavnica pa bo obsegala učenje o slovenskem jeziku in dediščini, ter hkrati pozitivno vplivala na otroke, saj bodo pridobili novih znanj o zdravem življenju, kreativnem izražanju in strpnosti.

Poletna šola bo potekala od 24. do 28. julija 2017 v prostorih Slovenskega doma KPD „Bazovica“ Reka.

Iščejo mladega prostovoljca (m/ž), ki bi jim pomagal pri izvedbi 5-dnevnih delavnic. Otroke naj bi skozi zabavne in kreativne dejavnosti poučeval o slovenskem jeziku in kulturi in se ob tem tudi sam seznanil z delom slovenske manjšine na Hrvaškem.

Prostovoljcu se od 23. do 29. julija zagotovi namestitev, prehrana in se mu krijejo potni stroški.

Prijavite se lahko tako, da pošljete življenjepis in motivacijsko pismo na naslov: eu.korak@inet.hr, do vključno 7. julija 2017. Prednost imajo kandidati z izkušnjami pri delu z otroki.

Za več informacij so na voljo na istem e-mail naslovu.