Poziv za prostovoljca_ko za sodelovanje pri organizaciji Evropskega srečanja mladih 2020

Evropsko srečanje mladih (European Youth Meeting, EYM) je srečanje mladih aktivistk_ov iz sekcij Amnesty International iz vse Evrope in mladim med 18. in 24. letom daje priložnost za deljenje idej in dobrih praks, pridobivanje novih znanj in veščin ter motivacije za prihodnje akcije in kampanje, vključno z mednarodnim sodelovanjem. Srečanje bo potekalo od 22. do 27. julija v Ajdovščini.

Srečanje vodi skupina mladih iz različnih držav in ga vsako leto organizira v drugi državi. Julija 2020 prihaja EYM v Slovenijo, zato vabijo k sodelovanju prostovoljca_ko posebej za pomoč pri organizaciji srečanja.

Če te zanimajo človekove pravice, aktivizem, organizacija dogodkov, neformalno izobraževanje in delo z mladimi, je to lahko odlična priložnost zate!

Prostovoljno delo pri organizaciji bo obsegalo okrog 60 prostovoljskih ur od novembra 2019 do julija 2020, ki jih delno lahko opravite od doma (video sestanki z organizacijsko ekipo) in v sodelovanju s koordinatorko srečanja, ter udeležbo na pripravljalnem sestanku in na samem srečanju.

Aktivnosti vključujejo:

  • vsebinsko in logistično načrtovanje 5-dnevnega mednarodnega srečanja,
  • komunikacijo z udeleženkami_ci srečanja in tujimi in domačimi gosti_jami,
  • sodelovanje pri vodenju srečanja in (glede na znanje, izkušnje in želje) vodenje posameznih aktivnosti za udeleženke_ce,
  • (glede na zanimanje) delo z mediji in družbenimi omrežji.

Amnesty bo pokrila potne stroške in udeležbo na pripravljalnem sestanku in EYM ter izdala potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu. Če bi želel_a prostovoljsko delo uveljavljati npr. kot študijsko prakso, lahko poskusijo prilagoditi delo v skladu z zahtevami šole/fakultete.

Prijave sprejemajo do 4. novembra 2019.

Več informacij najdete tukaj.