Poziv za prostovoljce na 57. Festival Borštnikovo srečanje

Festival Borštnikovo srečanje je osrednja slovenska prireditev na področju predstavitve gledališke ustvarjalnosti, ki na mariborskih gledaliških odrih in drugih mestnih prizoriščih vsako leto gosti najbolj kakovostne, zanimive in izzivalne gledališke predstave, koncerte, filmske projekcije, strokovni program in še kaj. Vabijo k sodelovanju prostovoljce_ke.

Priprava in izvedba prireditve ponujata številne priložnosti za pridobivanje izkušenj in novih znanj, spoznavanje novih vsebin in ljudi, z vsem tem pa tudi razvoj osebnih kompetenc.

Letošnji festival se bo odvijal med 30. 5. in 12. 6. 2022, na različnih lokacijah po Mariboru, področja, na katerih bodo lahko prostovoljci pomagali, pa se med seboj razlikujejo tako po naravi dela kot po času dela (npr. delo v dopoldanskem času, delo v večernem času, delo na info točki festivala, spremljanje in pomoč gostov festivala, pomoč pri pripravi prizorišč, pomoč strokovni žiriji festivala, skrb za razstavo …), pri tem pa bodo kolikor se da upoštevali želje vključenih prostovoljcev. Možnost za sodelovanje bodo prostovoljci imeli že v času pred festivalom, po zaključenem usposabljanju. 

Uvodno srečanje za vse prostovoljce bo organizirano pred pričetkom festivala. Točen datum ter prostor (fizični ali spletni) bodo sporočili naknadno.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Festival Borštnikovo srečanje