Poziv za sodelovanje pri razvoju mreže kriznih namestitev za mlade LGBTIQ+ osebe v stanovanjski krizi

Društvo Parada ponosa išče osebe, ki bi se aktivno vključile_i v razvojno fazo mreže in kasneje tudi nudile_i možnost kratkoročnega bivanja mladim LGBTIQ+ osebam v krizni situaciji, ki potrebujejo začasno bivališče. K sodelovanju vabljene_i odrasle LGBTIQ+ osebe, starši (LGBTIQ+) oseb, podpornice_ki in zaveznice_ki LGBTIQ+ skupnosti, ki želite s svojim sodelovanjem pomagati pri razvoju mreže. 

Prvi informativni sestanek bo potekal v četrtek, 2. 7. 2020, ob 17.00 v prostorih Društva Parada ponosa na Dunajski cesti 10 v Ljubljani. Prijavnico je na voljo tukaj 

Kaj je cilj?  

V približno letu dni zasnovati mrežo, prek katere bodo lahko ljudje po vsej Sloveniji ponudili možnost kratkotrajnega bivanja (do 2 tedna) mladim LGBTIQ+ osebam, ki se znajdejo v krizni situaciji in potrebujejo začasno bivališče. V ta proces želijo vključiti osebe, ki bi želele v prihodnosti nuditi namestitve. Skozi ta proces bomo lahko bolje razumele_i vaše potrebe, pomisleke, strahove, pričakovanja ter vse to upoštevale_i pri razvoju mreže. 

Istočasno bodo pri Društvu Parada ponosa razvijale_i tudi podporne mehanizme, da bodo mladim lahko zagotovile_i vso potrebno podporo (psihosocialno, pravno-administrativno idr.). 

Več informacij je na voljo tukaj