Poziv za udeležbo na PIFcampu in PIFcamp Hackathon

PIFcamp tudi letos nadaljuje s skupinskimi eksperimenti na presečišču DIY novomedijskih praks in kreativne uporabe sodobnih tehnologij s poudarkom na aktivnem soustvarjanju projektov in prosti distribucije znanja, idej in izkušenj. Predstavili se bodo stari in novi znanci s področja nosljivih tehnologij in e-tekstilij, DIY elektronike, modularcev, divje hrane in hekanja živih sistemov, robotike in senzorjev.

Early bird prijave zbirajo do 13. maja.

Sodelovanje na PIFcampu ne zahteva specifičnega predznanja, ampak spodbuja aktivno soustvarjanje in medsebojno sodelovanje vseh udeležencev. PIFcamp je lahko izgovor za aktivne počitnice hekerjev in različnih ustvarjalcev, DIY navdušencev, znanstvenikov, mislecev, programerjev, glasbenikov, novomedijskih umetnikov, raziskovalcev, tehnoloških zaljubljencev, bio-umetnikov, inženirjev, upogibalcev vezij, ljubiteljev narave in tistih, ki so željni skupinskega dela za boljši jutri.

Vse informacije za prijavo so na voljo tukaj.

V skladu s tematskimi usmeritvami na PIFcampu pa vsako leto podprejo nekatere skupnostne projekte. Letos v okviru enodnevnega hackathona vsem bodočim PIFudeležencem ponujajo še možnost, da svojo idejo ali pa projekt v nastajanju konceptualno in tehnično zastavijo ter ga na PIFcampu tudi realizirajo. Več najdete tukaj.

Prednostno jih zanimajo projekti s področij:

  • e-tekstilij in nosljivih tehnologij,
  • DIY elektronike,
  • odprto-kodnih orodij za umetniško ustvarjanje (npr. mobilni laboratorij) in
  • bio-hackinga.

Znotraj področij pa ni omejitev (instalacija, DIY kit, orodja za umetniško raziskovanje, AV performans, …).

Spletna prijavnica je dostopna tukaj. Prijave zbirajo do 22. maja!