Poziv za udeležbo na rezidencah za pisatelje in pisateljice ter prevajalce in prevajalke ODISEJEVO ZATOČIŠČE

Odisejevo zatočišče: Izgradnja mreže pisateljskih rezidenc je druga faza projekta, ki ga sofinancira program Evropske Unije Ustvarjalna Evropa. Mrežo literarnih rezidenc so razširili na pet evropskih držav. Projekt in mreža rezidenc sta primarno namenjena mladim literarnim ustvarjalcem in ustvarjalkam (proza in/ali poezija) ter književnim prevajalcem in prevajalkam.

Program literarnih rezidenc se bo odvijal na otoku Mljet (Hrvaška), v Ljubljani (Slovenija), Larissi (Grčija), Beogradu (Srbija) in na več lokacijah v Walesu (Združeno kraljestvo).

Rezidenčni program se osredotoča na transnacionalno mobilnost in razvoj publike, mladi avtorji in prevajalci bodo tako lahko delali, nastopali in se predstavili v dveh različnih družbenih in kulturnih kontekstih. Rezidence prinašajo nove priložnosti in možnosti za povezovanje z drugimi avtorji, prevajalci, uredniki, založniki in/ali predstavniki različnih literarnih organizacij iz Hrvaške, Slovenije, Srbije, Združenega kraljestva in Grčije. 

Prvo leto bo tematika projekta Odisejevo zatočišče za vse rezidente, izbrane po tem pozivu, Knjižnica – obenem fizični prostor in navidezna baza pomembnih in relevantnih podatkov za kateri koli družbeni, kulturni ali umetniški kontekst. 

Prijave morajo biti poslane na naslov natasa.cebular@drustvo-dsp.si do 9. novembra 2019.

Pogoje prijave ter ostale informacije lahko najdete tukaj.