Poziv za umetnike: Ukya city takeover Nottingham

UKYA City Takeover: Nottingham 2019 bo preplavil gostiteljsko mesto in občinstvu ponudil sodobno, inovativno in nenavadno izkušnjo umetnosti mladih, ki ustvarjajo na področju vizualne, performativne, glasbene in literarne umetnosti. Organizatorji ob tem obljubljajo, da bo dogodek provokativen, vznemirljiv, kritičen in edinstven. Predstavil bo umetnost, ki prehaja meje posameznih držav in narodnosti; umetnost, ki je drzna in odpira nove poglede na današnji svet.

ŠKUC vabi umetnike_ce na enotedensko izkušnjo mesta Nottingham, razširjeno različico Bienala mladih umetnikov Evrope in Sredozemlja. Poziv je odprt le za umetnike, ki so stari med 18 in 35 let.

Kategorije, v katerih se lahko sodeluje:

  • Vizualne umetnosti: slikarstvo, fotografija, instalacija, ilustracija, site-specific dela in kiparstvo.
  • Performans: gledališče, ples, živa umetnost, site-specific dela in performans (lahko tudi v izven umetniških prizoriščih).

Opomba: Na področje performansa se lahko prijavijo tudi skupine, vendar ne z več kot dvema članoma oziroma članicama.

Umetniška dela, ki jih lahko uvrstijo v več kategorij, so prav tako dobrodošla.

Dogodek vzpostavlja prostor, kjer se lahko plesalci pogovarjajo s kiparji, fotografi in glasbeniki ali pa se slikarji, dramatiki, pisatelji in digitalni umetniki povezujejo s pesniki, keramiki in filmskimi ustvarjalci v delavnicah, ob zajtrkih ali v pozno večernih srečevanjih. The City Takeover je edinstveni prostor, ki umetnikom dovoljuje, da igrivo prepletajo svoje izkušnje s procesi drugih v skupinskem eksperimentiranju. Festival bo izpostavil še neuveljavljene, posebne in ambiciozne mlade umetnike in jim dal možnost za medsebojno učenje, predstavitev in zgradil osnovo, na kateri bodo lahko gradili sodelovanja tudi v prihodnosti.

Komisija kuratorjev, programskih vodij in umetnikov bo izbrala udeležence festivala. Izbrane umetnike bodo povabili k udeležbi na festivalu. Potne stroške, nastanitev in prevoz umetniških del bodo pokrili organizatorji festivala.

Preverite pogoje za prijavo tukaj.