Predavanje “Raziskovanje različnih aspektov ponotranjene homofobije

Legebitra vabi na strokovno predavanje “Raziskovanje različnih aspektov ponotranjene homofobije” z geštalt terapevtom, učiteljem in supervizorjem Kevin McCannom, ki bo 26. 2. 2018 ob 19. uri v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.

Kratka vsebina predavanja

Predavanje bo naslovilo vprašanja ponotranjene homofobije, s poudarkom na opredelitvi sestavnih delov homofobije in kako jo lahko prepoznamo v vsakdanjem življenju. Seznanile_i se boste tudi z družbenimi prepričanji, ki temeljijo na homofobnih prepričanjih, kako vplivajo na nas ter kako se odražajo, ko smo v stiku in komunikaciji z lgbt+ osebami in skupnostjo. 

Vprašanje izolacije; vpliv na duševno stanje posameznice_ka, vključno z učinkom, ki ga ima homofobija na širšo skupnost npr. vpliv na prisotnost mlade osebe v šoli, participacija posameznice_ka v skupnosti in učinek na oblikovanje kulturne identitete. Udeleženke_ci bodo tako imele_i tudi možnost za odkrivanje možnih vidikov lastne homofobije in se tako bolj zavedale_i kako lahko prisotnost homofobije podpira stik in povezanost z drugimi ali pa ju prekinja. 

Predavanje je namenjeno vsem zaposlenim na področjih socialnega varstva, zdravstvenega varstva, področju vzgoje in izobraževanja, v nevladnih in mladinskih organizacijah, psihoterapevtkam_om in vsem tistim, ki delajo v pomagajočih poklicih, študentkam_om vseh naštetih področij. Prav tako, je toplo vabljena splošna javnost in starši oz. skrbniki oseb, ki se identificirajo kot lgbt+ in ostale_i podporne_i bližnje_i. 

Srečanje bo potekalo v angleškem jeziku. Udeleženke_ci bodo po zaključku prejele_i potrdilo o udeležbi in opravljenih urah. 

Prijave

Dogodek bo namenjen zbiranju sredstev za izvedbo izobraževalnih taborov za mlade LGBT+ osebe. Denar, zbran s kotizacijam, gre v celoti za izvedbo taborov. Kotizacija: 30 €

Obvezne so prijave, ki jih zbirajo tukaj, najkasneje do 19. 2. 2018 oziroma do zapolnitve mest. 

Za več informacij so dosegljive_i na elektronski naslov katja.sesek@legebitra.si ali na telefonski številki 030 466 155.