Predstava: Plasti agresije

Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO vabi na predstavo Plasti agresije, ki bo 14. decembra ob 20.00  v Kreatorij DIC.

Predstava Plasti agresije je uprizoritveni projekt, znotraj katerega ustvarjalci – izkušeni gledališki improvizatorji – naslavljajo tematike nasilja z različnih zornih kotov. S predstavo naslavljajo družbeno noto nasilja, nasilje kot naučen vedenjski vzorec in zlorabo. Predstava obravnava različne vrste nasilja – psihično, telesno, spolno, ekonomsko, zalezovanje, nasilje po spletu in trgovanje z ljudmi.

Cilj predstave ni olepševanje, dramatiziranje, posploševanje ali razreševanje aktov nasilja, temveč ponuditi vpogled v življenje posameznikov in skupin ljudi, ki so vpeti v krog nasilja – ali ga doživljajo ali povzročajo na različnih ravneh – sistemski, institucionalni, ideološki, družbeni, medosebni in osebni ravni. Skozi predstavo ustvarjalci naslavljajo trenutke, ki so v družbi prepoznani kot tabu ter so pogosto banalizirani.

Predstavo sestavljajo 3 do 4 improvizirani prizori, za inspiracijo posameznih zgodb in prizorov pa si ustvarjalci jemljejo resnične izpovedi, statistike ter strokovna gradiva po predlogu publike. 

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO