Pričenja se kampanja 100 dni brez hazarda!

Iz Zavoda Etnika sporočajo, da se 13. junija pričenja spletna kampanja 100 dni brez hazarda!. Gre za program, namenjen odvajanju od hazardiranja za vse, ki se želijo otresti te zasvojenosti začasno ali za zmeraj, pridružijo pa se lahko tudi vsi tisti, ki si želijo svoje hazardiranje močno omejiti in si tako povrniti nadzor. Poleg 100 dnevne je na voljo tudi krajša, 30-dnevna različica izziva.

Program je zastavljen tako, da za vključitev v program ni potrebno ujeti nobenega specifičnega datuma, vstopiti je možno kadarkoli.  Na ta način bo omogočena medsebojna interakcija med popolnimi začetniki in starejšimi udeleženci programa.

Kampanja bo potekala na forumu spletnega portala mladihazarder.si.  Za vključitev v program se bo na forumu potrebno registrirati,  pri tem pa ne bo treba dajati nobenih osebnih podatkov. Dovolj bodo psevdonim, geslo, anonimizirani email naslov ter izjava na forumu o vključitvi v program.

Forum bo imel svojega moderatorja, ki bo skrbel za informiranje, svetovanje, vzpodbudo in ostalo potrebno podporo udeležencem, hkrati pa bo skrbel tudi za spoštljivo komuniciranje med udeleženci.

Po potrebi bo udeležencem na voljo tudi strokovnjak s področja psihoterapije. Če bodo udeleženci izkazali interes, bodo organizirali tudi skupino, ki se bo pod vodstvom psihoterapevta srečevala enkrat na teden.