Prispevajte glas za pravico do zaščite in pomoči za vse žrtve nasilja

Društvo za nenasilno komunikacijo vas kot slovenski partner vseevropske kampanje Step Up! vabi, da kot organizacija ali posameznik/ca podpišete peticijo, s katero pozivajo k dostopnosti do pomoči za vse ženske, žrtve nasilja, ne glede na njihov status.

V okviru vseevropske kampanje Step Up! sta dve organizaciji, nosilka kampanje WAVE (Women against Violence Europe) in PICUM (Platform for International Cooperation on Undocumented Migrants) združili svoje glasove v pozivu k dostopnosti do pomoči za vse ženske, žrtve nasilja, ne glede na njihov status.

Večina migrantk pride v Evropo z veljavnim dovoljenjem za prebivanje ali delo v državi, a so ta dovoljenja pogosto vezana na njihovega delodajalca ali partnerja. To povečuje njihovo tveganje za doživljanje nasilja ali izkoriščanja. Poleg nenehne grožnje nasilja, se soočajo tudi s stalno prisotno nevarnostjo, da bo njihov negotov status postal orodje za ustrahovanje in prisilo.

Če se obrnejo po pomoč, so lahko pridržane ali deportirane, ločene od svojih otrok, ponižane. Čeprav mednarodni dokumenti zagotavljajo dostop do zaščite in pomoči za vse, se v resnici žrtve nasilja, ki so brez statusa, soočajo z velikimi ovirami.

Zato pozivajo vse organizacije, posameznice in posameznike, da podpišete in delite peticijo po svojih mrežah ter tako prispevate svoj glas za pravico do zaščite in pomoči za vse žrtve nasilja.

Peticijo lahko podpišete tukaj.