Projekcija filma in razmišljanja: Zapor kot “Dolina solz”

Študentski svet UP PEF vabi na virtualni dogodek Projekcija filma in razmišljanja: Zapor kot “Dolina solz” ali “osameli otok”.

Zavodi za prestajanje kazenskih sankcij oz. zapori so eno od področij na katerem se poleg ostalih strokovnih delavcev pogosto zaposlujejo tudi socialni pedagogi.

Slednji s svojo humanistično držo še posebej izstopajo pri prizadevanjih za destigmatizacijo obsojencev, kot pogojem za uspešnejšo resocializacijo in nato reintegracijo v družbo.

Ena od priložnosti za senzibilizacijo in s tem prispevek k destigmatizaciji je prav gotovo tudi spoznavanje problematike s pomočjo različnih medijev v obliki (socialne) edukacije. 

Socialni pedagogi s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (UP PEF) so se odločili tematiko predstaviti širši javnosti s predvajanjem celovečernega dokumentarnega filma Dolina solz, ki poleg specifične “zaporske” vsebine, odpira tudi številna družbeno aktualna vprašanja, ki so se pojavila v času epidemije – omejevanje svobode, sobivanje, ipd.

Dolina solz je sinonim za zapor Dob, največji moški zapor v Republiki Sloveniji.

V filmu Boštjana Korbarja v prepletanju s koncertom glasbene skupine Autodafe boste spoznali zgodbe treh obsojencev. Pesmi na temo morja dopolnjujejo idejo filma, ki na zapor gleda kot na otok odmaknjen od družbe in civilizacije.

Virtualni dogodek, ki ga je omogočil Študentski svet UP PEF, bo potekal preko ZOOMa. 

Prijavo na dogodek najdeš tukaj.

Vir: UP PEF