Prostovoljstvo na Portugalskem – “From Everywhere to Everyone”

V MCZOS iščejo mlado motivirano osebo, ki je pripravljena leto 2022 začeti pustolovsko. Partnerska organizacija Cruz Vermelha de Cucujães (podružnica portugalske veje Rdečega križa) bo priložnost za sodelovanje v dolgoročnem projektu Evropske solidarnostne enote ponudila prostovoljcu ali prostovoljki iz Slovenije, ki bo 7 mesecev preživel na severu Portugalske v vasici Vila de Cucujães, med Portom in Aveirom.

Prostovoljstvo bo potekalo od 1. 3. 2022 do 30. 9. 2022 (7 mesecev).

Področje dela zajema pomoč pri več različnih aktivnostih:

  • BANKA HRANE: dostava in prevoz donirane hrane, shranjevanje, organiziranje zalog hrane, razdeljevanje družinam in posameznikom v stiski (na sedežu ali dostava na dom).
  • SOCIALNA TRGOVINA: sprejem in organiziranje doniranih rabljenih oblačil, čevljev in igrač, priprava za razdeljevanje ali prodajo v trgovini rabljenih oblačil. Pomoč pri prodaji v trgovini, urejanju in aranžiranju prostora.
  • PREVOZI: v primeru, da imajo prostovoljci vozniški izpit, bodo sodelovali pri prevozih uporabnikov k zdravniku, na center za socialno delo ali v druge ustanove.
  • AKTIVNOSTI Z ODVISNIKI V POSTOPKU ZDRAVLJENJA: organizacija športnih aktivnosti ali vadbe na prostem.
  • DOM ZA OSTARELE: delo v kuhinji, pralnici ali na vrtu ali organizacija prostočasnih aktivnosti.
  • PODPORA MIGRANTSKIM DRUŽINAM: podpora družinam pri iskanju zaposlitve, pomoč pri učenju angleškega jezika, izvajanje aktivnosti za otroke.
  • DRUGO: sodelovanje v čistilnih akcijah v naravi, organiziranje aktivnosti za interesno skupino ljudi s posebnimi potrebami (npr. prostočasne aktivnosti, kot je ples, ustvarjalne delavnice, ročna dela idr.), ustvarjanje spletnih vsebin na družbenih omrežjih (fotografiranje, snemanje videa, ustvarjanje objav na spletni strani in družbenih omrežjih organizacije), podpora romarjem (od aprila do junija), poletni tabori za mlade, osebni projekt prostovoljca glede na njegova zanimanja.

Prijave zbirajo do 19. 1. 2022 na mail katarina@mczos.si.

Več informacij pa je na voljo tukaj.

Vir: MC Zagorje