Razpis za mlade umetnike Premiera 2018

S četrto izdajo trienalne skupinske razstave Premiera v Centru sodobnih umetnosti Celje nadaljujejo kontinuirano predstavljanje mladih umetnic in umetnikov iz slovenskega prostora, ki se s svojo vizualno in pomensko govorico suvereno vključujejo v sodobni čas in umetnostni prostor. Trienale Premiera so zasnovali leta 2008. Z njim želijo najmlajši generaciji ustvarjalcev omogočiti priložnost in pogoje za profesionalno predstavitev, javnost pa nagovoriti s svežimi avtorskimi idejami ter umetniškimi praksami.

Izbor umetnikov poteka na podlagi odprtega razpisa. Na razpis se lahko prijavijo vizualne umetnice in umetniki, ki zaključujejo študij ali se soočajo s prvimi poskusi profesionalnega vključevanja v slovenski in mednarodni umetnostni prostor. Kriterija izbora sodelujočih sta kvaliteta in uporaba sodobnih medijskih ter vsebinskih umetniških praks.

Na razpis lahko umetnice in umetniki prijavijo do tri vsebinsko in medijsko poljubna umetniška dela, oziroma projekte, ki niso starejši od dveh let. Prednost bodo imela dela, ki še niso bila predstavljena širši javnosti.

Med prispelimi prijavami bodo izbrali dela, ki bodo predstavljena na skupinski razstavi 4. trienale mladih umetnikov – PREMIERA 2018 med 5. 10. in 2. 12. 2018 v Galeriji sodobne umetnosti. Ob razstavi bo izšel katalog.

Prijava na razpis naj vsebuje:

  • osebne podatke (ime in priimek, letnica rojstva, naslov, telefonska številka, elektronska pošta),
  • izjavo o umetniškem delovanju,
  • CV,
  • osnovne podatke o prijavljenem delu (naslov, letnica nastanka, zvrst itd.),
  • vsebinsko predstavitev dela,
  • predlog postavitve oziroma tehnične rešitve,
  • vizualno gradivo.

Prijave sprejemajo na naslov: Zavod Celeia Celje, Center sodobnih umetnosti (za razpis PREMIERA 2018),  Krekov trg 3, 3000 Celje.

Rok prijave je 3. 5. 3018. O rezultatih razpisa bodo umetnice in umetnike obvestili do 31. 5. 2018.

Dodatne informacije: Maja Antončič, 03 4265 160, 051 681 995, maja.antoncic@celje.si.