Razpis za oblikovanje mestnega plakata ob UNESCO svetovnem dnevu jazz-a

UNESCO mladinska platforma razpisuje natečaj za mestni plakat, ki širši publiki sproži razmislek o vrednotah jazza ter jo povabi k dogodkom v okviru svetovnega dneva jazza. Kreativna rešitev naj pri opazovalcu sproži, da na jazz (ali glasbo nasploh) gleda iz drugačne perspektive. Plakat naj poziva k miru in iskanju skupnega jezika, ki ga ljudje lahko najdemo v glasbi.

Plakat mora vključevati navedbo osrednjega dogodka ob svetovnem dnevu jazza: UNESCO SVETOVNI DAN JAZZA 2017 – koncert v Ljubljani, v četrtek, 4. maja 2017 ob 19.00. V mestni plakat je potrebno vključiti tudi predpisane logotipe. Še posebej imejte v mislih, da bo mestni plakat obesen zunaj, zato naj bo opazen, čitljiv in sporočilen.

Natečaj je namenjen vsem ustvarjalcem, ki želijo soustvarjati svoj življenjski prostor in verjamejo v dodano vrednost dizajna.

Plakat bo objavljen na plakatnih mestih po Ljubljani in bo tudi uradni plakat za osrednje dogajanje v okviru UNESCO svetovnega dne jazza, ki ga organizira UNESCO mladinska sekcija. Izbrani kandidat oz. kandidatka bo tudi naprošen/-a, da design priredi še oglaševanju osrednjega dogajanja preko Facebooka.

Rok za oddajo plakatov je 4. 4. 2017. Rezultati bodo znani v prvi polovici aprila.

Zmagovalec prejme nagrado v višini 300 € (bruto) in zmagovalno plaketo.

Celoten razpis najdete tukaj.