Razpis za skladateljsko nagrado Jazzon 2024

Razpis Jazzon 2024 je odprt za slovenske avtorje_ice do 30 leta starosti, ki delujejo na področju jazza in sorodnih žanrov.

Pri ocenjevanju se bo strokovna komisija osredotočala na izvirnost, koherentnost ter obvladovanje osnovnih kompozicijskih parametrov. Kljub temu, da gre za jazzovsko kompozicijsko nagrado, je kakršnakoli vrsta žanrske fluidnosti, interdisciplinarnosti in nekonvencionalnih glasbenih formatov dobrodošla, saj si Jazzinty močno prizadeva za odprt, inkluziven in kreativen glasbeni trg.

Prijavnica naj vsebuje:

  • Notni zapis kompozicije v glasbi primernemu formatu (standardni notni zapis, grafični zapis, lead sheet, idr. v PDF obliki)
  • Kvaliteten zvočni posnetek prijavljene skladbe, ki bo strokovni komisiji v pomoč pri prepoznavanju avtorjeve vizije prijavljene skladbe. V primeru kompozicije za večjo zasedbo, je zadosten tudi posnetek MIDI izvedbe programa za zapisovanje glasbe.
  • Notni zapis in zvočni posnetek morata biti poslana brez imena in priimka avtorja_ice, zaradi anonimnosti ocenjevanja. Prijavitelj_ica naj razpisno gradivo pošlje le z naslovom skladbe. Posnetki / notni zapisi na katerih je vidno ime avtorja bodo diskvalificirani.

Več informacij o razpisu je na voljo tukaj.

Vir: Zavod za kulturo, šport, turizem in mladino Novo mesto