Razpis za XVII. Mednarodni natečaj poezije in gledališča “Castello di duino”

Objavljen je razpis za XVII. Mednarodni natečaj poezije in gledališča “Castello di duino”. Tema XVII izvedbe je “There…, where music is born” [Tam.. kjer je glasba rojena]. Natečaj je namenjen mladim do 31. leta starosti 

Sodeluješ lahko v dveh sekcijah:  

  • 1. sekcija: neobjavljena pesem; prijaviš se lahko z 1 neobjavljeno in nenagrajeno pesmijo (največ 35 verzov). Pesmi bodo ocenjene tudi v izvirnem jeziku kandidatov, pod pogojem, da je izvirniku priložen prevod v angleščino, francoščino ali italijanščino. Za pesmi v italijanskem jeziku je zaželen, vendar neobvezen, prevod v angleščino. Rok za oddajo je 15. 11. 2020.  
     
  • 2. sekcija: dramsko besedilo; prijaviš se lahko z monologom ali dialogom med 2 likoma, kandidati_ke morajo predložiti dramsko besedilo, ki ne presega 5 avtorskih strani z 10.000 znaki. Dramskim besedilom mora biti obvezno priložen odličen prevod v italijanski jezik. Besedil namreč ne bo mogoče ocenjevati v izvirniku, zato bodo ocenjena v prevedeni različici. Rok prijave je 10. 12. 2020.  
     
  • Učitelji_ce lahko predložijo enega ali več skupinskih izdelkov, ki naj bodo sad dela manjših skupin dijakov_inj, vseh dijakov_inj enega razreda ali dijakov_inj več razredov. Rok za šolske ustanove je 31. 12. 2020.  

Pravila razpisa v slovenščini so na voljo tukaj 

Več informacij lahko najdeš tukaj