Razstava plakatov: ŠKUC 50

Študentski kulturni center, bolj znan kot ŠKUC vabi na odprtje razstave v TAM-TAMovi plakatni galeriji Figovec (pri podhodu Ajdovščina), na obujanje spominov na pretekle dogodke in nazdravljanju novim izzivom.

Študentski kulturni center, bolj znan kot ŠKUC, ki sodi med vidnejša in pomembnejša središča za predstavitev sodobnega kulturno-umetniškega ustvarjanja v Sloveniji, v letošnjem marcu praznuje petdeset let od začetka svojega delovanja.

Osrednji dogodek v počastitev 50. obletnice delovanja ŠKUC-a bo razstava plakatov, ki predstavljajo nekaj pomembnejših dogodkov in mejnikov društva ter so zanimivi po svoji likovno-umetniški zasnovi. Plakat je bil v preteklosti mnogo pomembnejše komunikacijsko sredstvo za obveščanje in komuniciranje s ciljnim občinstvom, kot je to mogoče danes, saj je bil pogosto glavno ali celo edino sredstvo množičnega obveščanja o posameznih dogodkih. Kljub digitalnem razvoju pa plakat tudi danes ostaja pomembno sredstvo komunikacije z občinstvom v javnem prostoru. 

Več informacij o društvu in dogodku je na voljo tukaj.

Vir: Društvo ŠKUC