REZ! – Mala šola aktivističnega videa

REZ! – Mala šola aktivističnega videa je cikel brezplačnih delavnic in predavanj namenjenih mladim. V okviru delavnic boste skozi medij umetniškega videa obravnavali pereče družbene problematike in pojave.

V okviru projekta se boste veliko naučili o filmski in video produkciji, postprodukciji, scenaristiki, uporabi tehnologije, ki jo imamo na voljo (na primer mobilni telefoni) za izvedbo video dela in še marsikaj drugega. Prav tako boste raziskovali, reflektirali in debatirali o perečih družbenih problematikah, ki se vam zdijo pomembne ter iskali najboljše načine, da, skozi medij umetniškega videa, o teh tematikah spregovorimo.

Skozi projekt boste tako aktivno spoznali celoten proces ustvarjanja družbeno angažiranega umetniškega dela v mediju videa – od izbire teme, raziskovanja materiala vezanega na temo, snovanja vsebine in dramaturgije projekta do tehnične izvedbe projekta. Predvsem se boste spoznavali, družili, zabavali in potrudili, da skozi svoja umetniška dela prispevamo ustvarjanju boljšega sveta.

Nastala video dela bodo objavljena na spletni strani projekta ter bodo tako dostopna tudi širši javnosti.

Mentorica projekta je izkušena pedagoginja, intermedijska umetnica, videastka in režiserka Valerie Wolf Gang.

Prvo srečanje bo potekalo 4. maja ob 17.00 v Galeriji Škuc na Starem trgu 21 v Ljubljani. Srečanja bodo nato potekala do začetka junija 2021, predvidoma enkrat na teden. Točne datume srečanj objavijo kmalu.

Število mest je zaradi varne izvedbe zelo omejeno, tako da pohitite s prijavami. Prijave sprejemamo na e-naslov: ustvarjalno.skuc@gmail.com.

Prijave sprejemajo do 30. aprila 2021.

Dogodek lahko najdete tukaj.

Vir: Zavod Omrežje in Društvo ŠKUC