Rezultati fotografskega natečaja “Kaj pa ti vidiš?”

L’MIT objavlja rezultate fotografskega natečaja, ki je potekal v okviru Evropskega dneva informiranja mladih.

Fotografije je poslalo 13 mladih, izmed vseh pa je žirija izbrala tri, ki so nagrajene. Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za sodelovanje na fotografskem natečaju.

Izmed vseh prejetih fotografij, je žirija izbrala tri, ki najbolje ilustrirajo posledice klimatskih sprememb, s katerimi se soočamo danes. Prispevki na različne načine nagovarjajo razpisano tematiko, nekateri na bolj abstrakten in drugi na bolj realističen način. Menimo, da nagrajene fotografije in njihove obrazložitve najbolje prikazujejo pogled mladih na podnebne spremembe.

Vsem nagrajenkam_cem iskreno čestitamo!

1.mesto: Iza Štrumbelj Oblak 

Ko nas že dolgo, dolgo ne bo več, bodo ostanki še vedno pričali o našem obstoju. Ali se res želimo v časovnico zgodovine zapisati kot doba neskončne potrošnje in brezbrižne mentalitete … čas ko se je vse začelo?

2.mesto: Roman Rus

Napaka nepozornosti: Podnebne spremembe so naša napaka in odgovornost, so opozorilo na našo nepozornost. Prav tako človeška napaka pri rokovanju z analognim fotoaparatom ustvari vir svetlobe, ki se zažira v sliko, kot se podnebne spremembe v naravo.

3.mesto: Špela Fridau

Fotografija kaže izčrpano zemljo na hrvaških tleh, ki je zaradi pomanjkanja vlage in visokih temperatur zaznamovana z mnogo razpokami.