Scenaristično-filmska delavnica v okviru festivala LGBT film

Letošnji Festival LGBT filma (organizator Škuc), ob podpori Slovenskega filmskega centra, ponovno organizira brezplačno scenaristično-filmsko delavnico.

Scenaristični del s Suzano Tratnik in Majo Weiss
Sobota, 17. 11. 2018, od 15.00 do 19.00, Metelkova

Ustvarjalki bosta predstavili svoje izkušnje s sodelovanja na evropski delavnici Scripteast, kjer sta razvijali scenarij Ime mi je Damjan po motivih istoimenskega romana. Udeleženke_ci bodo na podlagi izbranih prizorov iz scenosleda napisale_i scenarij, nakar bodo ustvarjene odlomke medsebojno primerjale_i in skupaj z vodjema delavnice iskale_i najboljše rešitve.

Filmski del z Majo Weiss – Avdicija za film Ime mi je Damjan
Nedelja, 25. 11. 2018, od 11.00 do 17.00, Slovenska kinoteka

Snemanje s kamero vseh zainteresiranih za nastop v filmu Ime mi je Damjan in ustvarjanje kataloga za casting. Vaje v slogu na podlagi izbrane sekvence iz scenarija za film. Poziv na avdicijo za vse_i, ki jih zanima igrati vloge ali statirati v filmu Ime mi je Damjan, stare_i od 15 do 40 let, bo javno objavljen dva tedna prej. Avdicija z udeleženkami_ci se zmontira v kratki film, ki se prikaže na zaključku festivala v Kinoteki. Torej nastanek filma je 3. del celotne filmske delavnice. Film naredijo pod mentorstvom Maje Weiss udeleženke_ci delavnice – če imajo tehniko, naj jo prinesejo s sabo.

Prijave zbirajo do 1. 11. 2018 na mail ales.festival@gmail.com.