Sejem akademske knjige Liber.@c 2020: Knjige z vrta

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani že od leta 2010 vsak tretji teden v maju organizira sejem akademske knjige Liber.ac, ki v Foersterjevem vrtu za fakulteto tradicionalno poveže članice ljubljanske univerze ter različne akterje s področja knjižne produkcije in promocije akademske knjige. 

Letošnji sejem se bo zaradi trenutnih izjemnih razmer selil v virtualno okolje, zato so v ta namen pripravili Liber.@c 2020: Knjige z vrta. Po spletnih stopinjah v mesto.  

Prvi del, Knjige z vrta, se nanaša na spletni knjižni sejem, ki bo trajal od 18. do 24. 5. 2020 in bo v čim širši meri povezal založnike akademskih knjig, ki jih bo mogoče kupiti v spletnem vrtu. Povezava je na voljo tukaj.  

V drugem delu, poimenovanem Po spletnih stopinjah v mesto, pa se bo oder tudi selil na splet, kjer bodo udeležence_ke popeljali na arheosprehod in na ogled ljubljanskih invazivnih rastlin, spoznali_e bodo prostorsko sintakso Emone in si ogledali razstavo fotografij, pogovarjali_e se bodo o digitalnih sledeh, prisluhnili orglicam na pariških ulicah, itd. Spremljevalni program bo na voljo tukaj od 19. do 21. 5. 2020. 

Povezavo do Facebook strani Liber.@ac lahko najdeš tukaj