ŠILA25 – zaključna dogodka enomesečnega praznovanja

Po koncu enomesečne turneje po Sloveniji je čas še za veliki zaključni dogodek praznovanja 25. obletnice ŠILE – Šolske impro lige. Sklepna dogodka bosta 8. 4. 2022 v MC Kotlovnica Kamnik in 9. 4. 2022 v Dijaškem domu Tabor.

Šolska impro liga je program improvizacijskega gledališča, namenjen srednješolcem in srednješolkam, ki že od leta 1997 spodbuja kulturno rekreacijo mladih.

Vsako leto sodeluje od 20 do 30 dijaških skupin iz srednjih šol in mladinskih centrov iz vse Slovenije. V ŠILI letno sodeluje okoli 300 dijakov in dijakinj, ki uprizarjajo lastne predstave po principu mladi za mlade. ŠILA je največji in najstarejši kontinuiran gledališki program za mlade in prejemnik številnih nagrad in priznanj ter primerov dobrih praks. ŠILA pa je tudi skupnost – dijakinj in dijakov, mentoric in mentorjev, gledališkega osebja, prostovoljk in prostovoljcev, zvestih gledalk in gledalcev, nekdanjih šilark in šilarjev, šol, mladinskih centrov in organizacij, učiteljic in učiteljev in ravnateljic in ravnateljev.

Ob 25. obletnici delovanja so program popeljati v različne kraje in mladinske centre ter tudi do novih šol, da bi se ustvarjalni impro dijaški duh sodelovanja razširil še dlje. Obiskali so Ljubljano, Slovenj Gradec, Kranj, Celje, Novo Gorico, Koper, Idrijo, Velenje in Zagorje ob Savi, sledita pa še dva dogodka, ki bosta zaključila mesec ŠILA slavja.

Sočasno obeležujejo tudi deseto obletnico programa MIŠ – Mala impro šola, ki je namenjena osnovnošolcem zadnje triade. MIŠ se je praznovanju priključila s svojo predstavo v Ljubljani.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Šolska impro liga