Simpozij “Nove tehnologije in njihov vpliv na svet dela – priložnosti za mlade v okviru industrije 4.0”

Kakšne so priložnosti in pasti ob vstopu mladih na trg dela v svetu 4.0? Kakšne ukrepe potrebujemo na tem področju? Vabljeni na simpozij v dvorano Državnega sveta, ki bo potekal bo potekal v petek, 27. 10. 2017, od 9.00 dalje.

Inovacije, ki so se v zadnjih letih močno razširile, npr. internet stvari (IoT), socialna omrežja, delo v oblaku, “big data” ali nove oblike interakcije med ljudmi in stroji (M2M), vplivajo na tehnološko, ekonomsko, socialno in celo politično krajino. Na gospodarskem področju govorimo o t.i. Industriji 4.0, v kateri smo priče naglim konceptualnim in tehnološkim spremembam, ki so znanilci nove industrijske revolucije.

Izobraževalni sistemi le težko sledijo naglim tehnološkim spremembam in s tem mlade na nek način puščajo “na cedilu” brez ustreznega znanja in veščin. Mladi, ki vstopajo na trg dela, so kot “digitalni samorastniki” nadpovprečno pripravljeni za “digitalni” trg dela, saj v večji meri posedujejo potrebne kompetence, ki jih starejše generacije morda nimajo.

Kaj prinaša Industrija 4.0? Bomo v Sloveniji znali izkoristiti nagle tehnološke spremembe? Kako je za doseganje tega cilja potrebno prilagoditi ekonomske, gospodarske in izobraževalne politike?

Več informacij najdete tukaj in tukaj.

Kontakt: sabina@socialna-akademija.si