Sindikati Mladi plus vabijo k sodelovanju v kreativnem natečaju: Za epidemijo solidarnosti!

Sindikat Mladi plus v času okoli 1. maja pripravljajo Festival dostojnega dela, ki tokrat nosi slogan Epidemija solidarnosti. Zaradi epidemije novega koronavirusa, bodo morali letos proslaviti malo drugače. V ta namen vse zainteresirane vabijo, da se jim pridružite k ustvarjanju kreativnih vsebin, ki jih bodo od torka, 28. 4., do nedelje, 10. 5. 2020, delili na njihovem Facebook in Instagram profilu.  

Vsebine naj bodo objavljene v kakršnemkoli vizualnem formatu, ki ga je mogoče naložiti na Facebook in/ali Instagram 

Na sindikatu bodo veseli: fotografij, video posnetkov, ilustracij, gifov, grafik, drugih vizualnih prispevkov, tisti, ki vam je bližje besedna umetnost, pa ste vabljeni tudi k objavi poezije. 

Edini kriterij glede medija izražanja sta ustvarjalnost in upoštevanje enega od naslednjih vsebinskih okvirjev oziroma tematskih sklopov:  

  • Prvi tematski sklop naj odgovarja na vprašanja: kako kot posameznik_ca praznik dela praznuješ v samoizolaciji, na kašne načine se letošnje praznovanje razlikuje od tistih, ki si se jih udeležili_a prejšna leta in kakšne simbole povezuješ s praznikom. 
  • Pri drugem tematskem sklopu jih zanima, kaj ti pomeni solidarnost, kako ta pojem razumeš in povezuješ s 1. majem. 
  • V tretjem sklopu pa te vabimo k razmišljanju o tem, za kaj se je v današnjem času vredno boriti in za katere vrednote zavzeti ob praznovanju praznika dela. 

Svoje izdelke lahko oddaš tako, da ob njih na Facebooku označiš Facebook stran @mladiplus, v primeru da vsebino objaviš na Instagramu pa jih opremi z oznaki @mladiplus. V vsakem primeru pa k svojemu prispevku pripiši: Epidemija solidarnosti.  

Vsebine bodo zbirali do nedelje, 10. 5. 2020, tri najbolj izvirne pa nagradili s praktično nagrado. Album vseh zbranih prispevkov bodo objavili v petek, 15. 5. 2020, takrat bodo razglasili tudi dobitnike oziroma dobitnice nagrad.  

Več o natečaju lahko najdeš tukaj