Slovenska filantropija je razpisala štiri natečaje

Slovenska filantropija in članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij želijo s podelitvijo naziva “Prostovoljstvu prijazno mesto” izpostaviti občine, ki prepoznajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.  
 
Rok za prijavo je 30. 4. 2020.  

 

Priznanje je namenjeno tistim, ki so zaposleni v javni upravi in v svojem prostem času opravljajo prostovoljsko delo in prispevajo k promociji prostovoljstva med zaposlenimi v javni upravi. Izbirali bodo med prijavljenimi kandidati_kami, ki sodelujejo pri prostovoljskih projektih in se aktivno odzivajo na potrebe skupnosti. Prijavitelj je lahko samo javna uprava!  
 
Pošljite izpolnjeno prijavnico na naslov: Slovenska filantropija, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana, s pripisom “Naj prostovoljec in naj prostovoljka zaposlen/a v javni upravi 2019”. 
 
Nagrajenka_ec bosta razglašena na Slovesnem dnevu prostovoljstva, ki bo letos potekal 25. 5. 2020.

 

Slovenska filantropija vabi vse šole in dijaške domove, ki načrtno razvijajo prostovoljstvo učencev_k in zagotavljajo strokovno mentorstvo in koordinacijo dela mladih prostovojcev_k k sodelovanju na natečaju “Junaki našega časa”.  Prijave potekajo do ponedeljka, 4. 5. 2020. 

Vsak zavod lahko prijavi samo po eno prijavo, in sicer prijavijo se lahko:   

  • skupine prostovoljcev_k,  
  • več oddelkov ali razredov ali skupin skupaj,  
  • posamezne triade iz osnovnih šol ali podružnične šole,  
  • osnovna šola kot celote,  
  • srednje šole kot celote,  
  • šole in zavodi posebnih in vzgojnih programov kot celote,  
  • dijaški domovi kot celote.  

  • Naj mentor_ica v prostovoljstvu  

Razpisan natečaj prepoznava kakovostno delo na področju mentorstva. Za nazive se lahko potegujejo kandidati_ke, ki v organizacijah skrbijo ali so skrbeli_e za prostovoljstvo, ki so s svojim delom odlično vplivali_e na prostovoljce_keuporabnike_ce in lokalno skupnost, pri čemer bo upoštevano tudi število prostovoljcev_k ter število opravljenih prostovoljskih del vseh prostovoljcev_k 
 
Prijave zbirajo do 30. 4. 2020 na poštni naslov: Slovenska filantropija, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana, s pripisom Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev ali pa na e-poštni naslov: slovenska@filantropija.org z zadevo Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev.