Sodeluj v razpravi v Evropskem parlamentu

Zavod Movit sporoča, da lahko postanejo mladi za en dan člani evropskega parlamenta in tako iz prve roke izkusijo, kako vse deluje, in sicer skozi shemo Euroscola.

Euroscola dijakom v starosti od 16 do 18 let omogoča možnost, da en dan preživijo kot člani Evropskega parlamenta v Strasbourgu. Lahko sodelujejo v razpravah o evropskih vprašanjih na plenarnih sejah in sejah odborov in glasujejo ter sprejemajo resolucije.

Prav tako bodo imeli priložnost drugim udeležencem predstaviti svojo šolo oz. regijo. Hkrati bodo lahko utrjevali svoje jezikovne spretnosti in povezovanje z učenci in študenti iz cele Evrope.

Vsako leto je okoli 20 sej pod programom Euroscola, s povprečjem 600 udeležencev. Da je lahko tvoja šola izbrana za program Euroscola, mora na lokalni ravni tekmovati z drugimi šolami v tvoji državi.

V primeru da je tvoja šola izbrana, se lahko mladi pripravite s prenosom materiala iz spletne strani Euroscola website. Tako si lahko zagotovite boljšo podlago za vprašanja, o katerih se bo razpravljalo.

Informacije o tem, kako se prijaviti v posamezni državi, so na voljo tukaj.