Solidarnostna zbiralnica Mladih zmajev

Zakaj Solidarnostna zbiralnica? Po definiciji je solidarnost temeljna vrednota socialne države, brez katere se ljudje ne bi brezpogojno podpirali ter skrbeli drug za drugega. Na svetu nismo zato, da sebično gledamo vsak zase in v svojo smer, temveč da se povezujemo, ker smo skupaj močnejši in na tak način širimo ljubezen vse naokoli.

In prav to je pokazala tudi solidarnostna akcija Mladih zmajev.

Skupini mladih prostovoljcev se je utrnil projekt Solidarnostna zbiralnica, katerega namen je bil povezati ljudi v dobrodelnost z doniranjem rabljenih in novih oblačil ter z njimi polepšati zimske dni mladim v stiski. Ideja se jim je porodila v decembrskem času, točneje 7. decembra. K sodelovanju so povabili Združenje DrogArt, saj se jim je zdelo pomembno, da praznično obarvan mesec izkoristijo za razveseljevanje mladih, ki nimajo enakih možnosti v času množičnega obdarovanja. Odziva ljudi, ki je sledil njihovem pozivu, si niso niti najmanj predstavljali!

Celotna ekipa Mladih zmajev je stopila skupaj in vsak po svojih močeh je prispeval, da so z akcijo v ljudeh vzbudili sočutje, solidarnost in naklonjenost do sočloveka. Prav vsak je s svojo vnemo prispeval k širjenju sporočilnosti te akcije.

Več o akciji pa si lahko preberete tukaj.

Vir: Mladi zmaji