Spletni tečaj o etični komunikaciji – E-tick

Zaživel je brezplačni spletni tečaj o etični komunikaciji – E-TICK.

Ali ste vedeli, da bo v trenutku, ko boste prebrali to stran, je na YouTube naloženih za 500 ur videoposnetkov? In da bo medtem, ko boste prebrali to besedo, na Twitterju objavljenih 9.000 tvitov? Zanimivo, kajne? Torej, kaj storiti v poplavi informacij na družbenih omrežjih? Kako ločiti prave informacije od lažnih?

Spletni tečaj  E-tick ponuja vprašanja, vire in vaje za krepitev zmogljivosti za bolj etično komuniciranje v teh časih mnogih lažnih, pretiranih, pristranski informacij.

Kako kot ustvarjalci sporočil posvetiti pozornost neenakim razmerjem moči med severom in jugom?

Kako komunicirati čim bolj enakovredno in odgovorno na različne načine?

Kako previdno in kritično razlagati ta svet, ki je vse bolj nasičen z mnogimi novicami?

Spletni tečaj E-TICK je primeren za vse, ki jih zanimajo teme globalne pravičnosti in družbenih sprememb. Prostovoljci, popotniki, mladinski delavci, trenerji in ostali izobraževalci na področju globalne državljanske vzgoje, ter širša javnost, vabljeni k uporabi tega brezplačnega spletnega tečaja!

Nekaj ​​odličnih stvari tega spletnega tečaja:

  • je BREZPLAČEN in odprt za vse,
  • module lahko opravljate v svojem tempu,
  • tečaj ni pretežek ali predolg – za vsakega od 4 modulov približno 2 uri dela,
  • aktivnosti so interaktivne in združujejo branje, ogledovanje, kvize, flip kartice in zapisovanje, da ustvarijo spodbudno izkušnjo,
  • dotika se pomembnih in aktualnih tematik,
  • po zaključku tečaja prejmete potrdilo o zaključku.

E-TICK so razvile nevladne organizacije: Zavod Voluntariat (Slovenija), Comhlamh (Irska), Društvo Humanitas (Slovenija), INEX-SDA (Češka), FOCSIV (Italija).

Iskreno smo tudi hvaležni ekipi 50+ mladih in vzgojiteljev iz cele Evrope, ki so tečaj pilotno preizkusili za nas konec lanskega leta. Velik hura nanje! So razlog, da je danes tečaj še bolj izpopolnjen.

Spletni tečaj najdete tukaj.

Za več informacij o tečaju (in za izmenjavo povratnih informacij, ki so vedno dobrodošle), kontaktirajte info@zavod-voluntariat.si.