Strokovno srečanje TransMisija IV

Strokovno srečanje TransMisija IV predstavlja nadaljevanje strokovnih srečanj TransMisija I, II in III, ki so se zgodila novembra 2014, 2015 in 2016, in je prepoznan kot eden izmed ključnih javnih dogodkov za tematike transspolnosti v Sloveniji. Tokrat se boste osredotočile_i na dve področji, in sicer pravno ureditev človekovih pravic transspolnih oseb s poudarkom na pravnem priznanju spola ter transspolnosti v slovenskem jeziku in medijih.

V prvem delu srečanja boste s strokovnjaki_njami s področja človekovih pravic transspolnih oseb obravnavale_i ureditev pravnega priznanja spola v Sloveniji in po Evropi ter podrobneje osvetlile_i zaplete, ki so se v prvi polovici leta 2017 na tem področju dogajali v Sloveniji.

V drugem delu srečanja, ki bo namenjen tematiziranju transspolnosti v slovenskem jeziku in medjih ter bo vključeval predstavitev publikacije Priročnik za medijsko poročanje o transspolnosti (Zavod TransAkcija, 2017), boste v panelni razpravi z različnimi aktivisti_kami, strokovnjaki_njami in transspolnimi osebami razpravljale_i osvetlile_i transspolnost skozi raznolike aspekte slovenskega jezika.

Udeležba je brezplačna. Prijavite se lahko tukaj.

Kontakt: transakcijaslo@gmail.com.

Več informacij najdete tukaj in tukaj.