Ta teden vabljeni na Legebitro

Tudi ta teden na Legebitri ne bo dolgčas. Vabijo vas na zanimive dogodke:

  • 19. 4. 2018 Uvod v novinarstvo skupnostnih medijev: Ideja krožka je želja po bolj sistematičnem, premišljenem in reflektiranem naslavljanju pisanja v medijih skupnosti, posebej v LGBT-skupnosti. Pisanje z obrobja, s perspektive subkulture, z družbenega dna, s pozicije depriviligiranih, s kritične distance, s pozicije upora, v iskanju raznolikih možnosti in alternativ, v zavračanju binarizmov, npr. tistega pro et contra.
  • 20. 4. 2018 Čili z Legebitro: kviz: Zaenkrat razkrivajo teme, da se lahko začnete pripravljati: LGBT skupnost v Sloveniji, človekove pravice, trivia. 
  • 25. 4. 2018 Mladinska čvekalnica: Mladinska čvekalnica je varen prostor za vse mlade LGBT, v obliki podporne skupine. V njej lahko nasloviš stisko, ki jo doživljaš zaradi staršev, izpitov v šoli, razpada zveze ali pa z nami podeliš kako srečna_en si, ker ti je uspelo popraviti vse negativne ocene, oziroma si dobil_a mlado mucko, ki si jo vedno želel_a …
  • 26. 4. 2018 Aktivistični krožek: Namenjen je vsem, ki bi rade_i nekaj naredile_i za boljšo družbo, pa ne veste kako. Nameni krožka so iskati in širiti dobre ideje, dokazati, da lahko vsak_a nekaj malega prispeva, skupno premoščanje problemov s katerimi nas sooča družba.
  • 26. 4. 2018 Krožek praktične filozofije: Namen praktične filozofije je prevpraševanje mnenj, vadba argumentacije, učenje konstruktivnega in demokratičnega razpravljanja, in razjasnjevanje misli.  Pomaga nam pri spopadanju z eksistencialnimi krizami in ima lahko celo terapevtski efekt.

Vabljene_i!