Tečaj kvačkanja v Mladinski postaji Moste

Ali si si vedno želel/a, da si lahko kaj izdelaš čisto sam/a in to s svojimi rokami? So te zanimale ročne spretnosti naših babic? Te je matralo, kako jim gre tako dobro?

Mladinska postaja Moste v sodelovanju s Kva Kvačkaš organizira tečaj kvačkanja za začetnike in tudi tiste, ki že nekaj znate.

Kaj potrebuješ za začetek? Kvačko št. 3 – 3,5 in veliko dobre volje.

1. delavnica (6. 3. 2018):

Začeli boste z verižnimi in gostimi petljami, ki so osnova vsakega kvačkanega izdelka. S tem znanjem boste že poskusili nakvačkati pravokotno obliko, ki naj bi imela čimbolj ravne stranice. 

2., 3. in 4. delavnica (13., 20. in 27. 3. 2018):

Pridobljeno znanje boste na naslednjem srečanju nadgradili s (pol)šibičnimi petljami, ki jih sestavljajo številni kvačkani vzorci, z njimi pa že lahko naredite tako rekoč vse! Zato se boste kar lotili kvačkanega kvadrata (znameniti »granny-square«) in kroga, ki se kvačkata iz sredine.

5. delavnica (3. 4. 2018):

Ker je nekoliko bolj zahtevnim vzorcem najlažje slediti po vzorčnih shemah, se boste naučili brati tudi te, medtem pa boste preizkušali kvačkanje z različnimi materiali: volna, bombaž, vrv, narezani bombažni trakovi (t.i. »špageti«) za bolj kompaktne izdelke, morda prideta v poštev tudi juta in konopljina vrv.

6., 7. in 8. delavnica (10., 17. in 24. 4. 2018):

Z vsem osvojenim znanjem boste zadnje ure srečanj lahko poskusili izdelati, kar boste želeli, kot npr. etuije za mobitele, torbice, obkvačkane stekleničke za vodo, kuhinjske prijemalke in koške iz »špagetov« …. vse to so zanimivi in uporabni kosi, ki vas bodo kot vaši prvi izdelki gotovo razveselili.

Prijave zbirajo do 4. 3. 2018 do 24.00. Prijavnico najdeš tukaj.

Cena: 32 € (če se prijavi vsaj 8 udeležencev)*

*(cena se bo proporcionalno spreminjala glede na število udeležencev. Cena pokrije stroške izvedbe delavnice in osnovni material za vajo. Dodaten material za lastno kreativo prinesi s seboj 🙂 Minimalno število udeležencev je 4, v primeru premajhnega števila prijav se tečaj ne bo izvajal.)

Več info: Kira Cerjak, 031/823 – 440 in info@postajamoste.

FB dogodek