Teden ljubiteljske kulture

Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) in Zveza kulturnih društev Slovenije (ZKDS) vabita vse kulturne ustvarjalce, da se s svojimi dogodki med 20. majem in 19. junijem 2022 (datum je razširjen zaradi velikega števila dogodkov) pridružite vseslovenski akciji Teden ljubiteljske kulture.

Sodelujejo lahko kulturna društva in njihove zveze, posamezni ustvarjalci, lokalne skupnosti, izobraževalne in kulturne ustanove, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, slovenski ustvarjalci v drugih državah, skratka vsi, ki želijo prispevati k prepoznavnosti slovenske ljubiteljske kulture. Sodeluje se lahko s programom, ki prijaviteljem najbolj ustreza – s predstavo, koncertom, z razstavami, predavanji, kulturnim programom, izobraževanji, pogovori z zanimivimi kulturniki, javno vajo ali dnem odprtih vrat. 

Osrednja tema letošnjega Tedna ljubiteljske kulture je filmska dejavnost. Opozarjalo se bo na odnos do filma ter izpostavilo pomen filmske pismenosti in filmske ustvarjalnosti pri vzgoji in izobraževanju, tako otrok kot odraslih. Seveda pa sodelovanje na TLK ni omejeno zgolj na filmske dogodke. Prijavijo se lahko dogodki vseh dejavnosti in zvrsti.

Več informacij in prijavnica so na voljo tukaj.

Vir: Kulturnik