U30+: Iniciativa za podporo mladim umetnikom

Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Ljubljana, vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce, stare do 35 let, k prijavi novih umetniških projektov za leto 2020.

U30+ ponuja priložnost za mlade umetnice in umetnike s področja novih medijev, vizualnih in performativnih umetnosti ter vseh nedoločenih vmesnih polj, da s pomočjo izkušene ekipe razvijejo in uresničijo svoje projekte.

Od svoje vzpostavitve leta 2013 je iniciativa podprla številne projekte in umetnikom ponudila mentorstvo, produkcijska sredstva, prostor za izvedbo, tehnično opremo in podporo, promocijo, foto in videodokumentacijo ter možnost gostovanj.

Zavod Aksioma nudi celovito in aktivno podporo pri razvoju projektov in tako vsem izbranim umetnikom zagotavlja edinstveno izkušnjo na profesionalni ravni v svetu sodobne umetniške produkcije.

Izbrali bodo do 3 projekte, ki bodo premierno predstavljeni tekom leta 2020 v Projektnem prostoru Aksioma ali na drugem prizorišču v Ljubljani.

Prednost pa bodo dali inovativnim, kritičnim, subverzivnim in družbeno angažiranim projektom, ki se navezujejo na Aksiomin program.

Rok za oddajo prijav je 31. maj 2019.

Besedilo poziva najdete tukaj.