UNIS – Mladinski natečaj kratkih filmov o človekovih pravicah

Mednarodni filmski festival o človekovih pravicah this human world (thw) bo v znamenju mladinskega natečaja kratkih filmov 2023.

Potekal bo pod okriljem Informacijske službe Združenih narodov (UNIS) na Dunaju, Agencije Združenih narodov za begunce (UNHCR) v Avstriji, glavnega urada mesta Dunaj za evropske in mednarodne zadeve ter v sodelovanju s šolami v Avstriji, na Češkem, v Madžarski, Poljski, Slovaški, Sloveniji in Turčiji.

Tema letošnjega natečaja je “75 let človekovih pravic. Kaj pomenijo za vas in vašo/našo prihodnost?”. Osnovni namen natečaja je, da se človekove pravice in Splošno deklaracijo človekovih pravic z njenimi 30 členi približa mladim in se jim da priložnost za kritično refleksijo o pomenu človekovih pravic. Natečaj mladim ponuja platformo, skozi katero lahko pokažejo svojo filmsko ustvarjalnost. Sodelujejo lahko otroci in mladostniki, stari med 10 in 20 let, tako individualno kot skupinsko. Cilj je posneti kratke filme, katerim navdih je Splošna deklaracija človekovih pravic.

Zmagovalni film žirije, ki bo tudi nagrajen, bo prikazan v okviru nočnega kina na mednarodnem filmskem festivalu “this human world”, ki bo potekal od 30. novembra do 10. decembra 2023 na Dunaju.

Več informacij o natečaju je na voljo tukaj.

Vir: Urad za mladino RS