Usposabljanje za bodoče mentorje

Na Kersnikovi vabijo k usposabljanju za bodoče menotrice_je, raziskovalke_ce in ustvajalke_ce za delavnice in drugo interaktivno ustvarjanje, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse.

Če te zanima sodelovanje s strokovnjaki, možnost razvoja lastnih idej, timsko delo in ustvarjanje na presečišču znanosti in umetnosti, je Kersnikova pravi kraj zate.

Vključiš se lahko v različne dejavnosti, ki hekajo različne tehnologije, v njihovem laboratoriju eksperimentiraš z živimi materiali, lahko pa sodeluješ pri nastajanju in pripravi umetniških del, ki bodo razstavljena v Galeriji Kapelica.

Poslanstvo sodelovanja vidijo v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirov in v igrivem ustvarjanju; v spodbujanju vznemerljivih situacij, v katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic_kov, znanstvenic_kov, inženirk_jev, in drugih vizonark_jev, ki svoje projekte razstavljajo v galeriji za sodobne raziskovalne umetnosti, kot tudi, da z dejavnostmi spodbujajo javne razprave in senzibilizirajo družbo za priložnosti in nevarnosti, ki lahko obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.

Prvo srečanje bo potekalo v petek, 6. 3. 2020 ob 17.00 v laboratoriju Rampa na Kersnikovi ulici 4. Če želiš sodelovati in ti ta termin ne ustreza, jim vseeno pošlji sporočilo in se boste dogovorili drugače.

Sodeluješ lahko tako, da jim pošlješ kratko sporočilo s kratkim pripisom, zakaj bi si želel_a sodelovati in soustvarjati njihov program. Povezavo lahko najdeš tukaj.

Več informacij lahko najdeš tukaj.