Ustvarjalne delavnice na O’živeli knjigi

O´živela knjiga je spremljevalni program 26. literarno-glasbenega festivala Živa književnost, ki ga organizira Društvo ŠKUC, ponuja pa pester program ustvarjalnih delavnic za mlade.

Oblikovanje knjižnih naslovnic, likovna ustvarjalna delavnica za mlade, vodi Nevena Aleksovski

Likovna oprema knjige ter knjižna naslovnica sta zelo pomembna aspekta ˝življenja˝ knjige. Pogosto nas prav naslovnica pritegne oz. navduši za branje knjige. Na delavnici si boste najprej ogledali primere dobro oblikovanih knjižnih naslovnic ter raznolikih pristopov k oblikovanju le- teh. Nato se boste tudi sami posvetili oblikovanju naslovnice za izbrane knjige.

Delavnica bo potekala v soboto 8. 6. 2019 ob 18.00

Dečavnica, delavnica kreativnega pisanja,  vodi pisateljica Suzana Tratnik

Dečavnica je namenjena pripadnikom mlajše generacije, ki se želijo preizkusiti v pisanju ali nadgraditi svoje izkušnje. Sodelujoči se prijavijo s kratkimi proznimi prispevki, ki jih bodo s pomočjo mentorice popravili in izboljšali. Dobili bodo tudi naloge z določenimi temami, na podlagi katerih bodo napisali kratka prozna dela, jih brali na glas in jih medsebojno komentirali. Namen delavnice je tudi, da se naučijo glasno brati oziroma interpretirati svoje besedilo. Mentorica jim bo predstavila načine pisanja oziroma gradnje in sestave kratke zgodbe.

Za delavnico so potrebne predhodne prijave: 01 42 13 142, 041 872 123, info@skuc.org.

Na delavnico lahko sprejmejo do 15 udeležencev.

Delavnica bo potekala 10. 6. 2019 ob 18.00 ter v sredo 12. 6. 2019 ob 18.00.

Eksperimentalni plakat, delavnico vodi Marko Drpić, tipoRenesansa

Pobrskajte po kleteh in garažah za odsluženimi ploskimi predmeti in se prepustite domišljiji! Umažite si roke s tiskarsko barvo, ko boste na obnovljeni tiskarski stiskalnici kompozicijo natisnili na papir. Morda odtisnete še leseno črko ali dve in plakat bo pripravljen, da ga obesite na ogled! Po delavnici sledi kratek obisk stare tiskarne.

Delavnica bo potekala v petek 14. 6. 2019 ob 18.00.

V soboto 15. 6. 2019 ob 18.00 bosta v okviru Poletne muzejske noči potekali dve delavnici:

Ilustracija, ustvarjalna delavnica za otroke, vodstvo po razstavi in druženje, vodita Nevena Aleksovski in Alenka Spacal

Po kratkem vodstvu po razstavi Mavrični spekter boste nadaljevali z likovno delavnico na temo ilustracije. Vsakdo bo ustvaril svojo ilustracijo na izbrano zgodbo in pri tem eksperimentiral z likovnimi tehnikami kot so akvarel, kolaž in tempera.

Kar vidiš, to dobiš, fotografska delavnica, vodi fotograf Igor Andjelić

S pomočjo vašega mobilnega telefona vas bodo popeljali v svet fotografije. Da se ujame pravi prizor v pravem trenutku je potrebno tudi znanje. Na delavnici boste spoznali osnove fotografiranja in izvedeli več o fotografiranju z mobilnim telefonom.

Vsi dogodki so BREZPLAČNI. V primeru slabega vremena se dogajanje preseli v Galerijo Škuc.

Več najdete tukaj.