Vabilo mladim pesnicam_kom za objavo v tujini!

Mladinski center v Pančevu (Dom omladine Pančevo) vabi mlade pesnice_ke k 43. razpisu za Zbornik poezije in kratke proze mladih s prostora nekdanje Jugoslavije – Rukopisi 43.

Udeležijo se ga lahko vsi, stari od 15 do 30, ki pišejo v jezikih nekdanje Jugoslavije kot tudi v jezikih nacionalnih manjšin v Republiki Srbiji. Na razpisu lahko sodelujete s poezijo in/ali kratko prozo.

Pošljite do tri pesmi in/ali tri kratke zgodbe. Pesmi naj bodo dolge do dve strani, zgodbe do tri strani (za zgodbe do 7.000 znakov, velikost pisave 12). Podpisane naj bodo s polnim imenom in priimkom, zraven pa dopišite letnico rojstva, hišni naslov (in državljanstvo, če avtor_ica živi v tujini), telefonsko številko in e-poštni naslov.  Podatki naj bodo napisani tako v besedilu maila kot na začetku datoteke z avtorskimi deli. Pesmi oziroma zgodbe naj bodo vsebovane v enem samem Word dokumentu in ne kompresirane (ZIP, RAR, ipd.) ter brez zunanjih povezav. Upoštevajte zapis šumnikov in pravopisna pravila.

Rukopisi 43 bodo natisnjeni v začetku maja 2020, v prihodnjih majskih tednih je pa načrtovana tudi promocija oziroma tridnevni festival v Pančevu. Avtorjem iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije, Makedonije in Črne gore, ki se ne bodo mogli udeležiti promocije zbornika, bodo avtorske izvode poslali po pošti. Področna urednica za Slovenijo je Natalija Milovanović.

Razpis je odprt do 21. 2. 2020, svoja dela pa pošljite na e-poštni naslov: zbornikrukopisi@gmail.com.

Dom omladine Pančevo priporoča pošiljanje preko e-pošte, preko navadne pošte pa samo, če ni druge možnosti. V tem primeru je naslov: Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (z opombo »za Rukopise 43«).

Razpis lahko najdeš tukaj.