Vabilo na delavnico o prepoznavanju diskriminacije LGBTIQA+ oseb

Slovenska filantropija vljudno vabi na delavnico o prepoznavanju in preprečevanju diskriminacije LGBTIQA+ oseb, zlasti v kontekstu migracij.

Delavnica bo v torek, 18. 6. 2019 ob 16.30 v Pritličju na Mestnem trgu,začeli pa jo bodo s kratkima filmoma z letošnjega Festivala migrantskega filma.

Osebe, ki so preganjane zaradi svoje nenormativne spolne usmerjenosti, spolne identitete, spolnega izraza in/ali spolnih značilnosti, pogosto doživljajo različne oblike nasilja in diskriminacije tudi na poti v varnejše države ali dele držav, pri podaji in obravnavi prošnje za mednarodno zaščito, pri nastanitvi v azilni dom ali druge sorodne institucije, dostopu do zdravstvene oskrbe …

Čeprav varnejše države, predvsem v Evropi, skušajo zagotavljati vsaj minimalno spoštovanje človekovih pravic LGBTI-oseb, se Evropejke_ci ne moremo trepljati po ramenih, saj vedno bolj zapiramo meje pred ljudmi, ki bežijo zaradi nevzdržnih razmer doma. Med njimi so tudi homofobija, bifobija, transfobija … ki so v večini držav globalnega juga ostanki kolonializma.  

Z Evo Gračanin, ki pri Legebitri pokriva tudi področje migracij LGBTI-oseb, se boste pogovarjale/-i o specifičnih potrebah LGBTI-oseb, ki so prisiljene iskati zatočišče v drugih državah; zakonodaji, ki zagotavlja oz. naj bi zagotavljala zaščito pred diskriminacijo in nasiljem ter o vlogi in delu nevladnih organizacij na tem področju.

Delavnica je organizirana v okviru projekta “ZaVse/4ALL”. Več o projektu, partnerjih, načrtovanih in že izpeljanih dogodkih in delavnicah najdete tukaj.

Udeležba na delavnici je brezplačna, prijavite se lahko še do petka, 14. 6. 2019 preko spletnega obrazca, ki ga najdete tukaj.