VABILO na predstavitev vseslovenske raziskave in publikacije Vsakdanje življenje mladih LGBTIQ+ oseb v Sloveniji

V društvu Parada ponosa so v letu 2017 v okviru projekta strukturiranega dialoga izvedle_i obsežno raziskavo med mladimi LGBTIQ+ osebami v Sloveniji, starimi med 16-30 let, katera se je osredotočala na izkušnje z nasiljem in diskriminacijo zaradi spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete. Pred kratkim so tako rezultate raziskave  kot tudi druge pomembne zaključke projekta, strnile_i v strokovno monografijo.

Med drugim se je pokazalo, da so LGBTIQ+ mlade_i kot marginalizirana družbena skupina predvsem nezastopane_i v mladinskem sektorju v Sloveniji. Publikacija, tako v polju mladinske politike in mladinskega dela, predstavlja pomemben trenutek prizadevanj, da bi ustrezni deležniki v Sloveniji prepoznali LGBTIQ+ mlade kot del populacije mladih, ki v Sloveniji pogosto živi prekarno in marginalizirano življenje. Publikacija priča o njihovih izkušnjah s homofobijo, diskriminacijo in nasiljem zaradi njihove spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete ter rešitve, ki jih predlagajo LGBTIQ+ mladi.

Vljudno vabljeni na predstavitev publikacije Vsakdanje življenje mladih LGBTIQ+ oseb v Sloveniji, ali: “To, da imam svoje jebene pravice!” (Nina Perger, Simona Muršec in Vesna Štefanec), ki bo v petek, 30. 11. 2018, ob 10. uri, v sejni sobi 503/504 v 5. nadstropju v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na Kotnikovi 38, 1000 Ljubljana.

Publikacijo bodo predstavile_i avtorice_ji Simona Muršec, predsednica Društva Parada ponosa in Nina Perger, mlada raziskovalka na Fakulteti za družbene vede (Center za socialno psihologijo) ter Vesna Štefanec, socialna pedagoginja in dolgoletna mladinska delavka na področju LGBTIQ+.

Prosijo vas, da zaradi omejenega števila mest vašo udeležbo potrdite na info@ljubljanapride.org.