Vabilo na projekcijo dokumentarnega filma Tekmüvanje

SAGAR kolektiv vabi na projekcijo dokumentarnega filma Tekmüvanje, ki bo 22. 6. ob 21.00 na športnem igrišču Tabor v Ljubljani.

Dokumentarni film Tekmüvanje nam približa zgodbo prvega in edinega romskega gasilskega društva na svetu, ki že od leta 2004 skrbi za varnost prekmurske vasi Pušča in tamkajšnje gasilske veselice. Sagar kolektiv, z režiserjem in scenaristom Mihom Mohoričem na čelu, že več kot šest let obiskuje to romsko vas, kjer so z romskimi gasilci posneli dokumentarni film Tekmüvanje. Spoznajte skupaj z njimi puščinske gasilce tudi vi! V vseh teh letih je ekipa Sagar kolektiva na filmski trak ujela kup njihovih dogodivščin, gasilskih intervencij, druženja in seveda tudi ovir. Sagar kolektiv se bo čez poletje z bivšim gasilskim kombijem PGD Pušča, letnik 1970, ki so ga PGD Pušča pred tremi leti končno upokojili in je sedaj urejen v mobilni kino, odpravil na dobrodelno turnejo po Sloveniji, s štartom v sklopu Kina na Taboru 22. 6. 2022 ob 21.00.

Pred projekcijo filma, ob 17.30, pa so najmlajši vabljeni na delavnico z Inti Šraj. Dogodki so brezplačni, dobrodošle pa so donacije v podporo gasilcem, s katerimi bodo financirali garderobne omarice, sanitarije v gasilskem domu in prikolico za vodno črpalko, ker je novo gasilsko vozilo premajhno za prevoz le te in hkrati ekipe gasilcev.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: SAGAR kolektiv