Vabilo predstavnikom_cam civilne družbe za pridružitev kampanji

V sklopu projekta Katalizatorji družbenih sprememb bo izvedena kampanja za krepitev ugleda civilne družbe in zaposlovanja mladih v organizacijah civilne družbe.

Za kampanjo so se odločili iz dveh razlogov: 

  • zato, ker je ugled nevladnikov in civilne družbe, v javnosti relativno slab, kar, menijo, izhaja tudi iz tega, da javnost ne pozna našega delovanja in naših družbenih učinkov. Želijo predvsem razbiti mite, ki obkrožajo naš sektor,
  • zato, ker menijo, da je civilna družba, in predvsem njene organizacije, lahko potencialni zaposlovalec mladih, ki so sploh v času epidemije v zelo nezavidljivem položaju na trgu delovne sile. Da pa bi lahko izkoristili polni potencial civilne družbe, je najprej nujno dvigniti ugled sektorja v državi in potem na teh temeljih zahtevati boljše pogoje in financiranje za naše delo.

Kampanjo izvajajo pod skupnim sloganom–Civilna družba je boljše življenje.

Za vse, saj želijo javnosti povedati točno to; kakovost življenja v Sloveniji je za marsikoga veliko višja ravno zaradi našega prispevka družbi. In to kljub temu, da je financiranje našega sektorja in delež zaposlenih glede na vse delovne aktivne, neprimerljivo nižji od evropskega povprečja.

K doseganju tega cilja bodo med drugim stremeli tako, da vsem ponudijo prostor v obliki videa, v katerem bi čim širši javnosti na enostaven a pomenljiv način predstavili, zakaj smo mi oz. zakaj je civilna družba boljše življenje.

Menijo, da v kolikor nastopimo pod skupno ‘znamko’, lahko zelo uspešno izboljšamo povezanost med nami, hkrati pa splošni javnosti pokažemo, da gre za zelo raznolik sektor, ki pokriva ogromno področij delovanja, tako od humanitarnih in dobrodelnih organizacij, kot tudi zagovorniških in aktivističnih ter interesnih področij delovanja.

Navodila za pripravo omenjenih videov in youtube povezavo do primerov videov lahko najdete tukaj

Vir: Katalizatorji družbenih sprememb