Vabljeni_e na razpravo o spremembah in dopolnitvah stanovanjskega zakona

Mreža stanovanja za vse vabi, da se pridružite spletni razpravi o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona, ki bo potekala v torek, 18. 8. 2020, ob 14.00 na spletni platformi Zoom in prenosu v živo na Facebooku.  

Na razpravi bodo sodelovali:  

  • Matija Polajnar, Direktorat za prostor, graditev in stanovanja, Ministrstvo za okolje in prostor, 
  • Sašo Rink, direktor Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana, 
  • Milena Šmit, pravnica in članica Združenja najemnikov Slovenije, 
  • Klemen Ploštajner, mladi raziskovalec na Raziskovalnem centru za strategije in upravljanje, Fakulteta za družbene vede in soustanovitelj stanovanjske zadruge Zadrugator. 

Razpravo bo moderiral Rok Ramšak z Inštituta za študije stanovanj in prostora. 

Naslavljali bodo vprašanja kot so: Kaj prinaša zvišanje neprofitne najemnine in subvencij ter možnost višjega zadolževanja stanovanjskih skladov? Kaj prinaša ustanovitev najemniške službe? Zakaj v spremembe in dopolnitve zakona niso vključene stanovanjske zadruge? Ali  lahko tako spremenjen in dopolnjen zakon uspešno naslavlja obstoječo stanovanjsko krizo? 

Z dogodkom želijo gosi in udeleženci_ke odpreti razpravo ter slišati širok nabor stališč. Te bodo nato preoblikovali v predloge in smernice ter jih v okviru javne razprave posredovali na Ministrstvo za okolje in prostor. 

Zaradi lažje organizacije spletne razprave prosijo za registracijo udeležbe na dogodku. Na dogodek se lahko registriraš tukaj 

Več informacij o Mreži stanovanj lahko najdeš tukaj