Video natečaj “SIFOROMA”: Otrok naj bo otrok

Urad Vlade RS za narodnosti v okviru projekta Nacionalna platforma za Rome (Siforoma 5) kot organizator vabi k sodelovanju na video natečaju na temo zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti.

Prijaviti je mogoče video izdelek na razpisano temo, katerega namen bo ozaveščati in izobraževati o nesprejemljivosti zgodnjih in prisilnih porok v romski skupnosti ter o njihovih negativnih in škodljivih posledicah tako za posameznika kot družbo. Video izdelek naj bo namenjen ozaveščanju romske skupnosti, predvsem mladostnikov in/ali staršev. Na video natečaj se lahko prijavijo posamezniki ali skupine. Natečaj lahko poteka pod mentorstvom, v okviru osnovne šole, lokalne skupnosti, društev, interesnih skupin ali samoiniciativno s strani posameznikov. Video izdelek je lahko posnet v katerem koli žanru (animacija, dokumentarni film, glasbeni video ipd.), in je lahko dolg največ 2 minuti.

Postopek izbire bo vodila strokovna komisija, imenovana s strani direktorja Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti, ki bo ocenjevala vsebinsko in tehnično izvedbo videa, kakovost posnetka ter idejo, sporočilnost in izvirnost. Strokovna komisija bo zmagovalce natečaja razglasila najkasneje do vključno 1. maja 2023. Avtorji treh izbranih video izdelkov na razpisano temo bodo prejeli denarno nagrado, in sicer:

  • 1. nagrada v višini 1000 evrov,
  • 2. nagrada v višini 800 evrov in
  • 3. nagrada v višini 600 evrov.

Več informacij o natečaju je na voljo tukaj.

Vir: Urad Vlade RS za narodnost