Solidarnostni dodatek študentom_kam

Kot sporočajo na mlad.si je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport obvestilo javnost, da bodo enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 eur bodo izplačali višješolskim in visokošolskim študentom in študentkam, ki se v študijskem letu 2019/2020 izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji.

Študenti_ke, ki izpolnjujejo pogoje, bodo morali izpolniti elektronski obrazec, ki ga lahko najdete tukaj.

Rok za oddajo ne zastara. Glede na postopke, potrebne za izvedbo nakazila, se bodo upravičencem_kam sredstva nakazovala v paketih in sproti. Oddaja vloge je enostavna in zanjo ne potrebujete e-identitete. Dohodnine od zneska se ne plača.

Oddaja brez e-identitete je na voljo tukaj, z e-identiteto pa tukaj.

Info center ŠKUC pa se pridružuje pozivu Inštituta 8. marec, kjer skupaj z organizacijo Petka za nasmeh zbirata sredstva za pomoč študentom_kam, ki so se zaradi koronavirusa znašli_e v socialni stiski. Pozivamo vse študente_ke, ki kriznega dodatka v višini 150 eur ne potrebujejo, da ga podarijo tistim študentom_kam, ki ga.

Vsi_e študentje_ke, ki pa ste se znašli v krizi zaradi izpada prihodkov od dela in ste v zadnjih treh mesecih (od 1. 1. 2020 do 31. 3. 2020) preko študentskega dela zaslužili vsaj 225,00 eur (neto), pa lahko pišete na: info@petkazanasmeh.si.

Pisna prošnja mora vsebovati:

  • Opis trenutne stiske, kot posledice epidemije zaradi koronavirusa Covid-19.
  • Višino vseh mesečnih prejemkov pred razglasitvijo epidemije in pričakovanih oziroma dejanskih prihodkov po razglasitvi (nakazila preko študentskega servisa, štipendija, preživnina, otroški dodatek, DSP, ..).
  • Višino okvirnih bivanjskih mesečnih stroškov.

Vsi zahtevani podatki so nujni za začetek postopka. V nadaljevanju bodo po potrebi zaprosili za dokazila navedenih informacij.

Vse prošnje bodo obravnavali diskretno, korektno in v najkrajšem možnem času ter v skladu z varovanjem osebnih podatkov.

Več informacij lahko najdeš tukaj.