Zaposlitvena delavnica: Priložnost.EU

Te zanima, kako lahko stopiš na karierno pot v multikulturnem okolju institucije ali agencije EU? Razmišljaš o zaposlitvi v eni izmed držav članic? Bi kot državljan/-ka Evrope rad/-a soustvarjal/-a svojo prihodnost? Zgrabi svojo priložnost v institucijah ali drugi državi EU ter začni zanimivo poklicno pot!

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Zavod Nefiks te vljudno vabita, da obiščeš interaktivno zaposlitveno delavnico Priložnost.EU, ki bo potekala v petek, 20. 10. 2017, ob 10. uri, v Hiši Evropske unije v Ljubljani.

Udeležba na delavnici je brezplačna, potrebne pa so predprijave. Prijaviš se lahko tukaj.

Vsebina delavnice:

  • Evropski poslanec Franc Bogovič ti bo predstavil prizadevanja evropskih poslancev za mlade ter s tabo delil konkretne nasvete; izvedel/a boš tudi kako do pripravništva ali zaposlitve v Evropskem parlamentu; kako zaposluje sekretariat, kako politične skupine in kako svoje asistente poiščejo poslanci.
  • Predstavnik Informacijske pisarne EP v Sloveniji ti bo pojasnil, kako izbira Urad za izbor kadrov EPSO: kako se prijaviš, pripraviš in uspešno prestaneš izbirni postopek za začetek kariere v izbrani instituciji ali agenciji.
  • Svetovalka mreže EURES ti bo pokazala, kje in kako iskati zaposlitev v državi članici.
  • Predstavnica Zavoda Nefiks te bo usmerila, kako lahko na ravni EU v okviru neformalnega izobraževanja pridobivaš dragocene izkušnje za zaposlitev. Mladi sogovorniki pa bodo s tabo delili svoje študijske in delovne izkušnje iz drugih držav EU.