Zdravi, prijazni do živali in okolja – ČS Bežigrad

ČS Bežigrad vabi na dogodek z naslovom Zdravi, prijazni do živali in okolja.

Dani Sušnik, strokovnjak za prehrano, bo predstavil osnove dietetike, vsebnost beljakovin, železa in drugih pomembnih hranil v različno sestavljenih jedilnikih. Na podlagi teh informacij bo udeležencem razložil sestavo preprostega jedilnika, ki temelji na rastlinski hrani in zmanjša tveganja za mnoga obolenja (srčno-žilna obolenja, diabetes tipa 2, določene vrste raka, debelost).

Prikazali bodo primerjavo okoljskega vpliva konvencionalnega kmetijstva v primerjavi z ekološko in lokalno pridelavo. Razpravljali bodo o tem, iz kje izhaja odločitev glede zauživanja mesa, gre tu za racionalno zadevo ali temelji zgolj na tradiciji in sklicevanju na subjektivne trditve. Poglobili se bodo v tematiko širjenja sočutja do drugih ter pogledali, kako lahko drugim pomagamo z enostavnimi dejanji.

Na koncu bo Maja Hrovat predstavila še osnovne trike veganske kuhinje kot so priprava domačega rastlinskega mleka, jajčne alternative v sladkem in slanem pecivu, skrivnosti aquafabe ter priprava okusnega drobljenca za različne hranljive jedi.

Prejeli boste zloženko s kar 28 recepti in zbirko informacij o predavanih tematikah. 

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: ČS Bežigrad