12. Mednarodni festival Igraj se z mano

Festival predstavlja najobsežnejši del Mednarodnega festivalskega leta Igraj se z mano, ki poteka v organizaciji Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Festival tradicionalno poteka v Ljubljani v zadnjem tednu v maju, od leta 2010 pa se je festivalsko dogajanje razširilo tudi v druge kraje po Sloveniji in tujini. Festival je tudi mednaroden, saj ga vsako leto obiščejo tudi gostje iz tujine.

Ideja festivala je povezovanje skozi igro. Vključevanje otrok, mladostnikov in odraslih s posebnimi potrebami ter ostalih, ki z medsebojnim druženjem in skupnim ustvarjanjem rušijo meje med “hendikepom in normalnostjo” in dejansko uresničujejo inkluzijo vseh ljudi ne glede na drugačnost v družbo. Aktivnosti na festivalu spodbujajo socialno integracijo oz. inkluzijo med otroki, mladostniki in odraslimi osebami s posebnimi potrebami ter večinsko populacijo vseh generacij.

12. Mednarodni festival Igraj se z mano bodo otvorili v Ljubljani, na Kongresnem trgu in v parku Zvezda, med 22. 5. in 24. 5. 2018. Na 3-dnevnem dopoldanskem dogajanju se bodo plesni, pevski in gledališki nastopi odvijali na dveh odrih, obkroženih z delavnicami, animacijskimi kotički, športnimi poligoni.

Več najdete tukaj.