28 FeKK 2017 / 3. edicija festivala kratkega filma FeKK

FeKK je tukaj že tretjič in bo ponovno poskrbel, da boste zadnje izdihljaje poletja preživeli v dobri družbi kratkih filmov.

Od 28. avgusta do 2. septembra 2017 na lokacijah: Letni kino Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova, Slovenska kinoteka in Kinodvor. Mestni Kino. + druge lokacije v Ljubljani.

Osrednji del festivala bosta ponovno predstavljala tekmovalna programa domačih (FeKK SLO) in bivših domačih (FeKK YU) kratkometražnih filmov, med katerimi bo zmagovalca iskala visoko cenjena in usposobljena mednarodna strokovna žirija. Poleg tega bosta na ogled postavljena retrospektiva kratkih filmov portugalskega cineasta Miguela Gomesa in izbor najboljših s finskega festivala kratkih filmov Tampere Film Festival. Mogoče si bo ogledati nominirance iz kategorije kratkih filmov za European Film Awards 2016 – nagrad, ki so dobile vzdevek »evropski oskarji«. V rubriki Instant Kult bo predstavljen cikel redko videnih kratkih filmov Igorja Bezinovića, polnočni program pa so pripravili v sodelovanju s kultnim kolektivom Everything Is Terrible.

Profesionalci se lahko nadejajo strokovnih delavnic in okroglih miz, osrednji program pa bo, kot se za tovrsten dogodek spodobi, spremljalo pestro nočno dogajanje: svečanosti, slovesnosti, VIP zabave, umetniška razstava ter vseprisotna glamur in blišč.

Program bo v celoti objavljen na strani www.fekk.kraken.si, o njem pa vas bodo sproti natančneje obveščali tudi na družbenem omrežju Facebook.