3. dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk

Ob mednarodnem dnevu žena, 8. marca 2018, evropski projekt MoMoWo – Women’s Creativity Since the Modern Movement / Ustvarjalnost žensk od modernizma dalje organizira tretji Dan odprtih vrat v ateljejih arhitektk, gradbenic in oblikovalk, ki se bo odvijal v Lizboni, Oviedu, Torinu, v Sloveniji in na Slovaškem (v partnerskih državah projekta MoMoWo).

Dan odprtih vrat ponuja projektantkam možnost, da širši javnosti, študentom, obrtnikom in gradbenim podjetjem predstavijo svoje delo.

MoMoWo je prvi izbrani in financirani projekt Evropske unije, ki je posvečen arhitektkam, gradbenicam in oblikovalkam. Ženskam torej, ki so aktivne v svetu projektiranja in gradnje. Primarni cilj projekta MoMoWo je prepoznavanje in razumevanje vzrokov, ki so (in v določeni meri še) ovirali afirmacijo žensk v svobodnih poklicih. MoMoWo ni le raziskovalni projekt, saj se s posebno pozornostjo osredotoča na razširjanje znanja o tako pomembni tematiki.

Projekt nas vabi k raziskovanju širše vloge projektantk in njihove družbene razpoznavnosti v globalno spreminjajočem se svetu. Med cilji MoMoWo je tudi ovrednotenje realiziranih projektov žensk nekdaj in danes. Izgradnja medgeneracijskega mostu naj bi širši javnosti predstavila bogato evropsko dediščino, ki jo je v zadnjih 100 letih (1918–2018) ustvarila ženska kreativnost. Projektne aktivnosti bodo nedvomno spletle mednarodno mrežo, omogočile nova poznanstva in kulturne izkušnje ter ponudile nove zaposlitvene možnosti.

Več informacij najdete tukaj.

Rok prijave je 12. 2. 2018.